Likovna kolonija Panon Subotica 2023.

Objavljeno: 30.06.2023. Pregleda: 152

Likovna kolonija Panon jedan je od značajnijih godišnjih projekata subotičke HLU-a Croart. Deseti saziv ove kolonije održan je potekloga vikenda u Sindikalnoj vili na Paliću. Ove godine sastav sudionika bio je malo drukčiji: okupili su se samo slikari iz Srbije i Hrvatske, a izostalo je sudjelovanje njihovih kolega iz Mađarske.
Uz dvadeset članova domaćeg Croarta, na koloniji je sudjelovalo četvero slikara iz udruge Bel-art iz Belišća (Hrvatska) te dvoje gostujućih slikara iz Pančeva i Subotice. Nastalo je više od 30 slika (ulje na platnu, pastel, akril i akvarel) različitih tema i motiva – od realističnih pejzaža i mrtvih priroda do apstrakcija.
Koloniju je zatvorio povjesničar umjetnosti Branimir Kopilović.
„Vidimo dakle puno tehnika, puno motiva i boja, što pridonosi ukupnom doživljaju. Slike su pokazatelj likovnih stremljena i talenta sudionika kolonije. Izložba s katalogom bit će priređena kasnije ove godine u Subotici. Nadam se da se vidimo i dogodine", kazao je Kopilović.
Predsjednik HLU-a Croart Josip Horvat zahvalio se svima koji su pridonijeli realizaciji ove kolonije, prije svega Gradu Subotici koji upravlja Sindikalnom vilom. Svečanost zatvaranja kolonije uveličali su tamburaši HGU-a Festival bunjevački pisama. Sljedeći panonski susret slikara bit će u rujnu u Belišću.

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Godišnji koncert folklornog odjela HKPD Matija Gubec iz Tavankuta
  • Dužijanca u Bajmaku
  • Otvorenje XXXIX. Saziva Prve kolonije naive u tehnici slame
  • Takmičenje risara - Dužijanca 2024.
  • Dužijanca u Žedniku
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima