Mala scena Hrvatske čitaonice gostovala u Zemunu

Objavljeno: 20.04.2010. Pregleda: 54

U Zemunu je na poziv Društva hrvatske mladeži Zemuna 17. travnja gostovala Mala scena Hrvatske čitaonice. U Lutkarskom kazalištu „Pinokio" glumci su izveli predstavu „Naš novi doktor" Marjana Kiša, a Tamburaški orkestar subotičke Muzičke škole izveo je prigodni program u kojem su sudjelovali i mladi solisti, Luka i Katarina Skenderović.

Kako je ovo drugi posjet Hrvatske čitaonice Hrvatima u Zemunu, prijateljsko druženje započelo je u dvorištu župe Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje su domaćini bili predsjednik zemunske mladeži Miroslav Lečer i župnik Jozo Duspara. Za one koji su prvi puta posjetili Zemun bilo je korisno upoznavanje s poviješću crkve, ali i kraće razgledanje Gardoša i na kraju šetnja dunavskim kejom.

zemun_darovi1-mProgram u kazalištu „Pinokio" započeo je toplom dobrodošlicom Miroslava Lečera i uručivanjem darova koje je u ime Hrvatske čitaonice domaćinima, Miroslavu Lečeru i predsjedniku Zajednice Hrvata Zemuna Zvonimiru Rajkoviću predala Katarina Čeliković. Predavši knjige dramskih tekstova, te knjigu „Hrvati u Vojvodini u povijesti i sadašnjosti - osnovne činjenice", Čelikovićeva je rekla kako je ovo dar za rad novoonovane glumačke skupine u Zemunu, ali i najava novih susreta. Ovaj susret je u znaku predstavljanja nove predsjednice Hrvatske čitaonice Bernadice Ivanković i budućeg dolaska u Zemun Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata s predstavljanjem knjige koja im je uručena.

zemun_tamburasi-mMlade tamburaše za nastup je pripremila prof. Mira Temunović, a u programu su izveli splet bunjevačkih skladbi. Posebno lijepo primljen je nastup mladih solista, kao i obrada poznatih kompozicija.

Glumci Male scene izazvali su smijeh i dobili poziv domaćina da opet dođu, što je bio znak da im se komedija svidjela.

Program je primljen vrlo toplo, a druženje je nastavljeno u župi s domaćinima koji su pokazali veliko gostoprimstvo i potrebu ovakvih susreta. Ovom prigodom razgovaralo se o potrebi češćeg susretanja, te izražena želja da se što prije susretnu voditelji dramskih skupina kako bi jedni drugima pomogli u biranju tekstova te u redateljskim i drugim poslovima vezanim za postavljanje dramskog teksta na scenu.

 

zemun_zajednicka-m

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima