Otvorenje jaslica vrtića Marija Petković - Sunčica najavljeno u prvoj polovici 2024.

Objavljeno: 22.12.2023. Pregleda: 80

Prije godinu dana započeli su radovi na izgradnji jasli u sklopu vrtića Marija Petković – Sunčica u Subotici. Najavljeno je tada, ali i tijekom ove godine, kako je moguće da objekt bude završen i primi djecu već do Božića. No, kako navode iz Hrvatskog nacionalnog vijeća, otvorenje jaslica ipak neće biti ove godine već u prvoj polovici sljedeće.
‚‚Iako majstori rade ‘punom parom’ i trude se ispoštovati rokove, vremenski uvjeti ne idu im u prilog. Hladno vrijeme, kiša i snijeg dosta su usporili radove, stoga je teško reći neki točniji datum kada će objekt biti stavljen u funkciju. Ono što je gotovo izvjesno, i u što vjerujemo, ako da Bog, otvaranje će biti u prvoj polovici 2024.", rekla je predsjednica Izvršnog Odbora HNV-a Karolina Bašić.
Ona navodi kako su završene sve javne nabave te da su u tijeku završni građevinski radovi poput moleraja i fine montaže sanitarija i galanterije. Kaže i kako je površina koja je u dvorištu predviđena za igralište, spremna za montiranje istog. Kada je u pitanju vanjsko uređenje, trenutačno se radi farbanje okolnih zidova te uređenje parkinga i trotoara.
Gradnju jaslica, kao i prije više od dvadeset godina izgradnju vrtića, pokrenula je s. Silvana Ivanka Milan, dugogodišnja poglavarica, a sada ekonoma samostana sestara Kćeri Milosrđa u Subotici.
‚‚Radimo svim srcem i nadamo se da će biti ostvarena naša davna želja da uz vrtić imamo i jaslice. U sklopu ovoga prostora bit će dvije jaslene skupine po 16 djece, a uz to će biti izgrađena kuhinja i apartman za potrebe samostana, a sve će stajati oko 200 tisuća eura", rekla je s. Silvana prigodom polaganja kamena temeljca prošle godine.
Izgradnju jaslica u najvećem dijelu financira Vlada Republike Hrvatske u okviru kapitalnog projekta Rasti gdje si posijan. Projekt je to preko kojega Hrvatska pored izgradnje jaslica financira renoviranje i dogradnju vrtića Anđeli čuvari u Tavankutu i opremanje dječjeg igrališta u Subotici, vrtić Marija Petković Biser. U sva tri vrtića program se odvija na hrvatskome jeziku.
Vrtić Marija Petković – Sunčica otvorile su sestre Družbe Kćeri Milosrđa uz financijsku pomoć i podršku Katoličke službe za pomoć (CRS) još 2001. godine, a vrtić je nakon tri godine pripojen PU Naša radost.

Izvor: Hrvatska riječ (J. D. B.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima