Seminar „Mladi lideri“ okupio buduće lidere u hrvatskoj zajednici u Vojvodini

Objavljeno: 25.08.2009. Pregleda: 53

Mladi lideri-seminarU prostorijama Hrvatske čitaonice 22. kolovoza 2009. održan je jednodnevni seminar „Mladi lideri". Seminar je organizirala udruga KroV, uz financijsku potporu mladeži DSHV-a i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, a okupio je oko 20 zainteresiranih mladih za ove tematike.

Voditelji seminara bili su treneri Marko Balažević i Igor Čeliković, koji su imali prigodu bolje se upoznati s vođenjem ovakvog tipa interaktivnog seminara na ljetnoj školi u Splitu koja je za glavnu temu imala leadership (liderstvo), a koju je organizirao i osmislio Neformalni forum međunarodnih studentskih organizacija (IFISO - „Informal Forum of International Student Organizations").

Seminar je imao za cilj okupiti i osposobiti buduće lidere određenim znanjima i tehnikama koje će oni moći primijeniti u svojim lokalnim zajednicama ili organizacijama.

Jednodnevni program bio je podijeljen u tri cjeline. Nakon kratkog uvoda i upoznavanja sudionici su imali priliku iskazati svoja očekivanja s kojima su došli na seminar. Prva tematska cjelina, „Ja kao lider", imala je za cilj upoznati sudionike s osobinama i vještinama koje lider treba posjedovati.

Mladi lideri-seminarFeedback tehnike su pobudile veliko zanimanje sudionika, a interes za što više informacija u ovom polju i spremnost prakticiranja ovih tehnika u svojim sredinama bili su više nego očiti. Seminar je završen raspravom i simulacijom na temu liderskih stilova, gdje su "mladi lideri" shvatili važnost prilagođavanja stila vođenja sljedbenicima unutar tima.

Povratne informacije (feedback), komentare i savjete koje su sudionici iznijeli neposredno nakon cijelodnevnog seminara potvrdili su veliko zanimanje mladih ljudi za sadržaje ovog tipa te izrazili spremnost većeg angažiranja u lokalnim zajednicama i organizacijama od njihovog interesa.

Svim polaznicima seminara uručene su diplome kao uspomena na ovaj događaj i podsjetnik da ova znanja trebaju što bolje iskoristiti u svojim zajednicama gdje su aktivni.

Vladimir Lišić, jedan od sudionika, o seminaru kaže:

„Kroz nekoliko igrica upoznavanja stvorila se ugodna atmosfera među sudionicima, te je sve poprimilo jednu ugodnu notu. Interaktivan rad je bio veoma interesantan te je svaki sudionik imao priliku podijeliti svoje mišljenje s ostalima. Treneri su pak s pomoću multimedijalnih sadržaja, te svojim jasnim i konciznim primjerima, pitanjima i odgovorima uspjeli održati visok stupanj zainteresiranosti kod svih sudionika."

 

Mladi lideri-seminar

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima