U Subotici osnovana Udruga mladih „Hrvatski Majur“

Objavljeno: 30.11.2010. Pregleda: 55

U Subotici je osnovana nova hrvatska udruga - Udruga mladih »Hrvatski Majur«. Osnivačka skupština održana je 12. studenoga pred oko 30 mladih. Zadatak je udruge aktivno sudjelovati u kreiranju stava prema mladima, štititi i promicati interese mladih Hrvata u području kulture, umjetnosti, književnosti, znanosti i sporta, njegovati kulturnu tradiciju Hrvata, jačati nacionalnu samosvijest, povezivati mlade iz grada i sela, jačati interkulturalnost i razumijevanje među mladima raznih nacionalnosti, kao i povezivati mlade iz zemalja regije.

Udruga će svoje ciljeve ostvarivati priređivanjem znanstvenih i stručnih skupova, predavanja, tečajeva, seminara, izložbi, sastanaka, izdavačkom djelatnošću, održavanjem vlastite internetske stranice, organiziranjem javnih nastupa svojih članova, organiziranjem sportskih natjecanja, sudjelovanjem na manifestacijama, kao i drugim aktivnostima.

Za predsjednicu Udruge mladih „Hrvatski Majur" izabrana je Tamara Dulić, studentica engleskog jezika iz Tavankuta, njezin je zamjenik student ekonomije iz Subotice Ivan Ušumović, a tajnica je studentica ekonomije iz Starog Žednika Kristina Vukov. Skupština je također izabrala Upravni i Nadzorni odbor udruge, donijela statut, a na kraju skupštine mladima se obratila novoizabrana predsjednica i ukratko iznijela program rada udruge.

Tekst: Josipa Vojnić Tunić

Tekst je preuzet iz tjednika Hrvatska riječ, broj 401 od 19. studenoga 2010.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima