Srijemci Srijemu – zajednička manifestacija srijemskih udruga

Objavljeno: 18.02.2016. Pregleda: 19

Središnja manifestacija hrvatskih srijemskih udruga pod nazivom Srijemci Srijemu održana je prvi puta 2013. godine, u Srijemskoj Mitrovici, kao plod višegodišnje želje hrvatskih udruga i poticaja Hrvatskoga nacionalnog vijeća. Manifestacija je pokrenuta s ciljem boljeg povezivanja srijemskih udruga, prezentiranja hrvatske kulturne baštine, utkane u Srijem te čvršćeg povezivanja Srijema s ostatkom hrvatskog korpusa u Vojvodini.

Manifestacija se održava jednom godišnje, svake godine u drugom mjestu u Srijemu, a u njoj sudjeluju hrvatske udruge kulture iz Srijemske Mitrovice, Rume, Golubinaca, Petrovaradina, Zemuna, Slankamena, Šida, Sota, Vrdnika, Hrtkovaca, kao i gosti iz bačkog dijela Vojvodine.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, uz logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i medijsko pokroviteljstvo NIU Hrvatska riječ i RTV.

Manifestaciju je Hrvatsko nacionalno vijeće proglasilo manifestacijom od posebnog značaja za hrvatsku zajednicu u Republici Srbiji.


Folklorne manifestacije

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Nela - čežnja za susretom
  • 150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - sveta misa
  • Najava: 150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - akademija
  • Uskrsna izložba u Tavankutu
  • Uskrsna izložba u Srijemskoj Mitrovici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima