Blagdan svete Barbare u Vrdniku

Objavljeno: 14.12.2016. Pregleda: 39

blagdan sv. barbare u vrdniku 2U prostorijama vrdničke Kasine 4. je prosinca održana manifestacija u povodu blagdana svete Barbare – zaštitnice rudara. Svečanost je organizirao HKUD Sveta Barbara iz toga mjesta. Manifestaciji je, između ostalih, prisustvovao i pokrajinski tajnik za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama Miroslav Štatkić. Čestitajući blagdan, Štatkić je rekao da simbolika obilježavanja svete Barbare, kao velike mučenice je davno ukorijenjena u obiteljima rudara, koji su simbol Vrdnika i njegovog rudnika.

„Moje zadovoljstvo je tim veće, što sam u Vrdniku počeo i prve pedagoške dane, radeći kao nastavnik glazbenog u OŠ Milica Stojadinović Srpkinja i tih davnih godina se družio s Vrdničanima“, rekao je Štatkić i dodao kako zato vrlo dobro zna koliki je značaj svete Barbare u rudarskim životima, njihovim obiteljima, ovom mjestu, koje je simbol multietničnosti i multikulturalnosti. U sklopu svečanosti nastupili su Dječji tamburaški orkestar HKPD-a Matija Gubec iz Rume i Srpsko pjevačko društvo Javor Vukovar.

 

                                                                                                                                                                                        Izvor: Hrvatska riječ

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima