„Dužijanca 2022." u Gradu Novom Sadu - Europskoj prijestolnici kulture

Objavljeno: 12.10.2021. Pregleda: 64

dužijanca u nsGradonačelnik Grada Novog Sada Miloš Vučević održao je 14. rujna 2021. godine sastanak s predsjednicom Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasnom Vojnić te direktorom Udruge bunjevačkih Hrvata Dužijanca Marinkom Piukovićem i dopredsjednicom Udruge Ljiljanom Dulić. Delegacija je s Vučevićem razgovarala o organizaciji proslave Dužijance u Novom Sadu u idućoj godini u kojoj će ovaj grad biti proglašen Europskom prijestolnicom kulture te o drugim aktualnim temama.

„Ovo je bio još jedan u nizu konstruktivnih susreta s gradonačelnikom Grada Novog Sada Milošem Vučevićem, grada čije je djelovanje jedan od izvrsnih primjera odlične suradnje i rješavanja konkretnih izazova hrvatske zajednice – od obnove Pillerkinog križa u Starom Majuru, pokretanja i procesa proglašenja Starog Majura kulturno-povijesnom cjelinom sve do izrade projekta obnove fasade crkve sv. Jurja. Gradonačelnik je iskazao spremnost i podržao održavanje Dužijance u Gradu Novom Sadu, a operativni će dio tek uslijediti", rekla je Vojnić.
Podsjetimo, Grad Novi Sad trebao je ove godine ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture, što je odgođeno za 2022. godinu zbog epidemijske situacije. Inače, radi se o najznačajnijem projektu Europske unije u području kulture.

Izvor: Hrvatska riječ (hnv.org.rs)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstavljanje knjige poezije MAGMA Nevene Mlinko
  • Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića - praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima