„Eco Heritage Task Force 2016.“

Objavljeno: 21.08.2016. Pregleda: 34

Eco haritageHrvatska matica iseljenika po 25. put je organizirala međunarodni projekt Eco Heritage Task Force. Ovogodišnji projekt odvijao se u suradnji s gradom Šibenikom i NP Krka, koji su domaćini uz suradnju TZ Šibensko-kninske i TZ grada Šibenika i stalnog partnera Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti. U projektu je sudjelovalo četrdesetak mladih Hrvata i njihovih prijatelja iz raznih zemalja diljem svijeta Mađarske, Brazila, Australije, Argentine, Južne Afrike, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bolivije, Paragvaja, Slovačke, Irske, Rumunjske i Slovenije.

Od 24. srpnja do 13. kolovoza mladi iseljenici su se družili, volontirali, imali kreativne aktivnosti, međusobno se upoznavali, ali prvenstveno zbližili se s krajem u kojem borave. Cilj je očuvati prirodno i kulturno bogatstvo Hrvatske, kao i do sada na EHTF-u. Mjesto ovogodišnjeg okupljanja je bio povijesni hrvatski grad Šibenik koji slavi svoj 950. rođendan. Sudionici su bili podijeljeni na dvije volonterske skupine: prva je bila zadužena za održavanje baštinski bitne utvrde Sv. Mihovila u Šibeniku dok je druga grupa sudjelovala u arheološkim iskapanjima i održavanju ljepote NP Krke. Osim rada i truda na održavanju spomenutih znamenitosti, postojale i mnoge društvene i edukacijske aktivnosti. Tako se i ove godine organizirala radionica hrvatskog jezika za one koji ne znaju ili nedovoljno pričaju materinski jezik, medijska radionica, te filmska radionica gdje se po treći put snima amaterski film. Upoznajući nove prijatelje, širile su se granice Hrvatske, razgovorom i radom se djelovalo za Lijepu Našu uz pjesmu „kad se male ruke slože, sve se može“. Svečana završnica projekta održana je u Šibeniku na tvrđavi Barone u četvrtak, 11. kolovoza.

 

Izvor: Hrvatska riječ (D. Španović)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima