Godišnji koncert folklornog odjela HKPD – a „Matija Gubec“ iz Tavankuta

Objavljeno: 23.07.2019. Pregleda: 0

Godišnji koncert tavankutU cilju da predstave svoj rad u proteklih godinu dana, Folklorni odjel HKPD-a Matija Gubec iz Tavankuta je u nedjelju, 7. srpnja 2019 godine, organizirao svoj tradicionalni Godišnji koncert. Zbog lošeg vremena, koncert je održan u sportskoj dvorani mjesne osnovne škole. Tri dobne skupine, odnosno osamdeset članova, predstavilo se u dva sata programa s deset plesnih točaka. Na repertoaru su se osim očekivanih bunjevačkih plesova, našli i plesovi baranjskih Hrvata, plesovi Zadarskog zaleđa (sela Ražanac), Slavonski plesovi, Banatsko nadigravanje, Vlaške igre, te tamburaški blok ansambla San koji je i pratio cjelovečernji program folklornog ansambla.

Za realizaciju programa koncerta, uz same plesače, najzaslužniji su bili Sanda Benčik, voditeljica dječje skupine i Darko Prćić, voditelj srednje i reprezentativne skupine Društva.
U protekloj godini rad Folklornog odjela pratile su brojne aktivnosti: nastupi i gostovanja. Gupčevi će folklorci ovo ljeto završiti odmorom u Novom Vinodolskom, no prije odmora još ih očekuje sudjelovanje u programu tavankutske Dužijance, te na 52. međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu. Nakon ljetovanja očekuje ih sudjelovanje na subotičkoj Dužijanci te gostovanje u Odžaku (Bosna i Hercegovina).

Izvor: Hrvatska riječ (I. D.)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Šokačka večer u Vajskoj
  • Marinbal u Lemešu
  • Prelo na salašu u Đurđinu
  • Predstavljanje knjige Fragmenti – Izbor intervjua 2003. – 2022.
  • XIV. Gupčev bal
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima