Hrvatska udruga „Bezdanska marina“ prvi put organizirala likovnu koloniju

Objavljeno: 07.11.2019. Pregleda: 34

Hrvatska udruga Bezdanska marina organizirala je po prvi put likovnu koloniju. Za mjesto okupljanja slikara odabrali su tipičnu bezdansku okolici – vodu, pa su tako umjetnici stvarali u ambijentu Ekološke učionice Baračka okruženi vodom i šumom. Takva je bila i većina slikarskih motiva – prostrana ravnica, šuma, voda, čamac na vodi... Sudjelovali su umjetnici iz Srbije (Sombora, Subotice, Koluta, Berega) i Hrvatske (Osijeka, Tenja, Vukovara). 
„Ovo je prva kolonija i traje samo jedan dan, ali nam je želja da likovna kolonija bude naš redoviti program, pa i da traje barem dva dana”, kaže predsjednica udruge Bezdanska marina Vesna Zelenika.
Sudjelovali su i članovi Društva likovnih umjetnika amatera Likar iz Osijeka koja već ima dugu suradnju s HKC-om Bunjevačko kolo iz Subotice.
„Česti smo gosti likovne kolonije koju organizira HKC Bunjevačko kolo Subotica, ali naravno voljeli bi i proširiti ovu suradnju s novim udrugama. Tako smo danas i u Bezdanu, a domaćini i ovaj ambijent toliko su me dojmili da mi je sada ideja da pokušamo jednu našu koloniju napraviti upravo ovdje u Ekološkoj učionici Baračka, kaže predsjednica udruge Likar Nives Trauber.
Bezdanska kolonija je organizirana uz potporu Grada Sombora i donatora. 

Izvor: Hrvatska riječ ( Z. V. )

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Šesta Književna Panonija u Budimpešti 30. 11. - 1. 12.
  • Nazor – čuvar tradicije somborskih Hrvata
  • Večer ikavice u Stanišiću
  • Godišnji koncert HKUD Vladimir Nazor iz Sombora
  • Božićni koncert u Monoštoru
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima