Knjiga Milane Černelić o Bunjevcima i na engleskom jeziku

Objavljeno: 29.10.2018. Pregleda: 32

Cernelic knjiga o Bunjevcima na engleskomZnanstveni rad prof. dr. sc. Milane Černelić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na temu hrvatske subetničke grupe Bunjevaca privukao je pažnju njemačkog nakladnika Scholars' Press Publishing koji je 2018. godine tiskao knjigu pod naslovom Bunjevci: migrations, traditional heritage, identities.

Po mišljenju nakladnika, objava njezinih radova u knjizi je od interesa za međunarodnu publiku, a nakon pojednostavljenog i brzog procesa objavljivanja slijedi i prodaja knjige širom svijeta, odnosno širenje rezultata dugogodišnjeg istraživanja prof. Černelić.

Knjiga ima 143 stranice, podijeljena je na devet poglavlja i bogato je ilustrirana. Ova će knjiga u svijetu pružiti informacije o hrvatskoj subetničkoj grupi Bunjevaca na znanstveno utemeljen način te je njezina objava još jedno priznanje prof. Černelić za sve što je tijekom svojega rada činila na istraživanju Bunjevaca u državama u kojima oni žive.

ZKVH (K. Č.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima