Manjinski zavodi za kulturu skupa za veću vidljivost

Objavljeno: 11.12.2017. Pregleda: 51

sastanak manjinskih zavodaNa prvoj sjednici ravnatelja i predstavnika Zavoda za kulturu vojvođanskih Mađara, Slovaka, Rumunja, Rusina i Hrvata, održanoj 4. prosinca 2017. godine u sjedištu Zavoda za kulturu vojvođanskih Mađara u Senti, dogovorena je snažnija suradnja zavoda tijekom 2018. godine.

 

Naglašena je potreba veće zastupljenosti i vidljivosti zavoda u medijima, napose na internetskim stranicama osnivača, Vlade APV-a, Pokrajinskog tajništva za kulturu i javno informiranje, Pokrajinskog tajništva obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, kao i nacionalnih savjeta nacionalnih manjina. Pitanje svih predstavnika je kako izaći iz medijske izolacije kada su u pitanju većinski mediji (radio, TV). Nije dovoljno da manjinske zajednice svoju kulturu promoviraju samo pripadnicima svoga naroda.

Suradnja zavoda tijekom 2018. godine će se intenzivirati i bit će u znaku obilježavanja deset godina od osnivanja zavoda što će biti povod za nekoliko zajedničkih aktivnosti, u suradnji sa Zavodom za kulturu Vojvodine. Tim se povodom planira održati zajednička manifestacija i tiskanje publikacije u kojoj će biti predstavljeni svi zavodi. Ovo će ujedno biti jedan od vidova prezentacije zavoda ususret i povodom 2021. godine kada je Novi Sad europska prijestolnica kulture.

Sljedeći će se sastanak održati u Zrenjaninu, u sjedištu Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumunja.

Katarina Čeliković (Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
  • Avaške godine u Zagrebu
  • Svečana akademija UBH Dužijanca
  • Australski film Countryman (Zemljak) u art kinu Lifka
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima