Naco Zelić gost tribine u NSK-u

Objavljeno: 31.01.2016. Pregleda: 28

Naco Zelic tribinaNSK2016 mU Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu, 26. siječnja 2016. godine održana je trinaesta iz ciklusa tribina vezanih uz hrvatske iseljenike (tribina Zbirke inozemne Croatice), čiji je gost bio kulturni djelatnik, pravnik i diplomat Naco Zelić. U nazočnosti tridesetak posjetitelja, Zelić je govorio o svojoj angažiranosti u hrvatskoj zajednici u Subotici, kojoj je pridonosio i kasnije po odlasku u Zagreb ili službujući kao diplomat u Budimpešti.

Naco Zelic tribinaNSK2016 2 mOsvrnuo se na svoju političku i diplomatsku karijeru, govorio je o svojem književnom radu, izložbama knjiga bačkih bunjevačko-šokačkih Hrvata, udrugama koje je pomogao utemeljiti, kao što su Društvo vojvođanskih i podunavskih Hrvata u Zagrebu, Udruga za potporu bačkim Hrvatima i sl.

Govorio je i o životu Hrvata u Subotici, te naglasio doprinose koje je zajednica vojvođanskih Hrvata dala sveukupnoj hrvatskoj kulturi.

Tribinu je vodila dr. sc. Željka Lovrenčić, koja je ujedno i voditeljica Zbirke inozemne Croatice.

Izvori: Hrvatska riječ i NSK

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima