Nagrade za Tomislava Vukovića i Ljubicu Kolarić-Dumić

Objavljeno: 07.05.2013. Pregleda: 32

Nagradjeni T.Vukovic-mNovinar „Glasa Koncila“ i autor knjige „Drugačija povijest (o Srbu, Jasenovcu, Glini...)“ Tomislav Vuković dobitnik je ovogodišnje nagrade Hrvatske kulturne zaklade (HKZ) „Ljubica Štefan“ za povijest i publicistiku, koja mu je svečano uručena 27. travnja 2013. godine, u prostorijama HKZ-a i „Hrvatskog slova“ u Zagrebu. Sjajno uređena i ilustrirana knjiga u izdanju „Glasa Koncila“ donosi niz činjenica koje se odnose na suvremenu hrvatsku povijest, na drukčiji, temeljitiji i pluralan način, istaknuo je dr. Jurčević. Dodao je kako povijest može biti zloupotrijebljena i krivotvorena, te da se to uvijek događa na hrvatsku nacionalnu štetu. Knjiga izabranih povijesnih feljtona publicistika je koja se temelji na izvorima koje svaki čitatelj može dodatno provjeravati i istraživati, zaključio je.

Uz 18. obljetnicu neprekidnog izlaženja tjednika „Hrvatsko slovo“ dodijeljene su i godišnje književne nagrade „Dubravko Horvatić“ za prozu i poeziju. Autorica najbolje priče objavljene tijekom prošle godine je Ljubica Kolarić-Dumić i njezino „Vestalkino pismo“. Drugoplasirani je književnik Josip Balaško sa zapisom „Prosjakinjina ispovijed“, a treću nagradu osvojio je pričom „Ruška“ bosanskohercegovački autor Vlado Kudić.

Tekst: IKA
Fotografija: Glas Koncila

 

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima