Neveni Mlinko uručeno priznanje „Dr. Ferenc Bodrogvári“

Objavljeno: 23.06.2021. Pregleda: 5

U Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici uručena su 22. lipnja priznanja „Dr. Ferenc Bodrogvári“ za 2020. godinu, a dobitnici su profesorica srpskog jezika i književnosti te redateljica kazališnih predstava Nevena Mlinko, dramaturginja Kornélia Gól i povjesničar Szilárd Patyi. Diplome i plakete priznanja „Dr. Ferenc Bodrogvári“ dobitnicima je uručio predsjednik Skupštine grada Subotica dr. Bálint Pásztor. Nevenu Mlinko je za ovo priznanje predložio Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, na čemu joj čestitamo sa željom da uspješno nastavi djelovati u kulturi Hrvata.

 

nagradjeni s b. pastorom

Nevena Mlinko se kao mlada profesorica istaknula u dramatizaciji i postavljanju na scenu više predstava, od onih za djecu, potom zavičajnih autora do predstava duhovnog karaktera. Piše poeziju, na standardnom hrvatskom jeziku te na materinskom govoru, bunjevačkoj ikavici, eseje, književnu kritiku, a oprobala se i u bibliografskom poslu.

 

 

 

 

Više o dobitnici može se vidjeti na http://zkvh.org.rs/index.php/vijesti/aktivnosti-zavoda/6505-nevena-mlinko-dobitnica-priznanja-dr-ferenc-bodrogvari-za-2020-godinu

ZKVH


Obaveštenje o kolačićima