Odabrani književnici za radni boravak u Tavankutu

Objavljeno: 11.09.2012. Pregleda: 55

povjerenstvo_knjizevnici2012Na besplatni sedmodnevni boravak i rad u Tavankutu s ciljem dovršavanja svojih književnih tekstova ići će književnici Vojislav Sekelj s Palića i Mirko Kopunović iz Subotice, odluka je posebnog Povjerenstva Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.Na prvi natječaj Zavoda za pomoć hrvatskim književnicima u Vojvodini, radi poticanja suvremenog književnog stvaralaštva na hrvatskom jeziku u Vojvodini i djelatnog pomaganja, stvaranjem primjerenih uvjeta rada na završavanju novih književnih djela, stigle su dvije prijave u roku i jedna izvan roka natječaja.

Povjerenstvo za izbor kandidata, u sastavu Katarina Čeliković (predsjednica), Željka Zelić i Vladan Čutura, članovi, u utorak, 11. rujna 2012. godine, pregledali su prispjele molbe i konstatirali kako dosadašnji književni rad i preporuke recenzenata potvrđuju kvalitetu visoko zgotovljenih rukopisa kandidata za boravak u Tavankutu. Vojislav Sekelj se prijavio za rad na dovršetku zbirke pjesama „Životopis jedne sjene", uz preporuku književnika Boška Krstića, a Mirko Kopunović će raditi na dovršetku zbirke pripovjedaka „Mrvljenje mrve neba", s preporukom Petra Vukovića.

Boravak i rad književnika odvijat će se od 17. do 23. rujna 2012. godine u Tavankutu, u novim prostorijama HKPD „Matija Gubec", a podrazumijeva smještaj, ishranu, prostor za rad, računalo i internetsku vezu. Tijekom rada u Tavankutu, književnici će imati i susret s učenicima Osnovne škole „Matija Gubec", a posljednjeg dana boravka bit će priređen književni susret, na kojemu će autori predstaviti svoje radove.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima