„Šokadiji“ uručeno računalo iz donatorske akcije Radio Dunava

Objavljeno: 19.08.2012. Pregleda: 1

sokadiji racunalo-mU prvom ciklusu, a u suradnji s Apatinskom pivovarom, pod nazivom „Prozor u svijet", koncem mjeseca srpnja 2012. godine podijeljeno je prvih 15 računala prosvjetnim, kulturno-umjetničkim, sportskim i drugim subjektima s područja Općine Apatin. Pokraj ostalih, jedno računalo iz donacije dodijeljeno je i Kulturno-prosvjetnoj zajednici Hrvata „Šokadija" iz Sonte.

Podjela računala organizirana je na prigodnoj maloj svečanosti u predvorju Apatinske pivovare, a korisnicima ih je uručila manadžerica za pravne poslove Svetlana Vukelić.

„S ovim subjektima imamo jako dobru poslovnotehničku suradnju. Medijski smo pokrovitelji brojnih kulturnih, zabavnih i sportskih zbivanja, ne samo na području naše općine, nego i u okruženju. S ciljem poboljšanja uvjeta rada, ali i s idejom afirmacije informatičke pismenosti, pokrenuli smo ovu akciju i evo, prvih 15 računala uručeno je subjektima s područja Općine Apatin.

Akcija će biti nastavljena i u narednom razdoblju", kaže vlasnik Radio Dunava Aleksandar Dukić.

Po riječima predsjednika „Šokadije" Zvonka Tadijana, ovo računalo će znatno poboljšati uvjete rada društva, a akcije poput realizirane za svaku su pohvalu, jer upravo ciljani subjekti zbog sve očitije krize u našem društvu i sve manjega priljeva dotacija, rade u vrlo nepovoljnim uvjetima.

Tekst i fotografija: Ivan Andrašić


Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Dužijanca malenih - svečana misa
  • Priskakanje vatre u Tavankutu
  • Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini i filmska radionica Kad se male ruke slože
  • Etno radionica pravljenja tarane - Dužijanca 2022
  • Zavjetno-zavičajni dan u Vajskoj
Pogledajte sve