Počele pripreme za zajedničku manifestaciju hrvatskih udruga u Srijemu

Objavljeno: 26.02.2013. Pregleda: 1

Susret Srijemskih udruga2013Organiziranje zajedničke kulturne manifestacije Srijema bilo je tema sastanka predstavnika hrvatskih kulturnih udruga s područja Srijema održanog 23. veljače 2013. godine u Srijemskoj Mitrovici. Osim predstavnika kulturnih društava na sastanku su bili nazočni predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća Darko Sarić Lukendić i ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov.

Inicijativa za zajedničku manifestaciju postoji već nekoliko godina, a svrha jest povezivanje srijemskih udruga te prezentiranje hrvatske kulturne baštine. Također, ovakvom manifestacijom želi se poslati i poruka lokalnim vlastima o značaju hrvatskog kulturnog nasljeđa i njegovoj utkanosti u Srijem.

Manifestacija će se biti održana 19. svibnja 2013. u Srijemskoj Mitrovici, dok će svake sljedeće godine biti održavana u nekom drugom srijemskom mjestu u kojem postoji aktivna hrvatska zajednica.

Na sastanku je predložen organizacijski odbor u kojem će biti po jedan predstavnik iz svakog kulturnog-umjetničkog društva s područja Srijema, kao i predstavnici Hrvatskog nacionalnog vijeća i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Sastanak organizacijskog odbora biće održan sredinom ožujka kada će se odlučiti o nazivu i programu manifestacije.

Tekst i fotografija: Dario Španović

 

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - akademija
  • Stazama predaka do Beograda
  • Korizmeni program u Tavankutu – uskrsna izložba
  • Uskrsna izložba u Subotici
  • Uskrsna izložba u Srijemskoj Mitrovici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima