Pomoć župe u radu HKD-a „Šid“

Objavljeno: 18.03.2016. Pregleda: 16

Zupa SidTijekom 2015. godine u dvorištu župe Presvetog Srca Isusovog u Šidu izgrađena je bina i adaptiran je objekt župne kuće koji, osim za potrebe vjernika, služi i za rad HKD-a Šid. Time su stvoreni bolji uvjeti za rad ove udruge, kao i za djecu koja u prostorijama župne kuće pohađaju sate vjeronauka. Za izgradnju bine župa Presvetog Srca Isusovog izdvojila je preko 150.000 dinara.

Predviđeno je da se u 2016. godini bina natkrije s metalnom konstrukcijom i limenim krovom, a potom da se postavi odgovarajuće osvjetljenje i ozvučenje. U planu je i izgradnja parkinga kako bi se omogućio lakši pristup župnom domu, posebice u slučaju organiziranja većih manifestacija. Sredstva za ove investicije planiraju se osigurati na natječajima u Srbiji, ali i Hrvatskoj. Predstavnici HKD-a Šid izražavaju veliku zahvalnost župi Presvetog Srca Isusovog i vlč. Nikici Bošnjakoviću, kao i vjernicima župe Svete Katarine u Sotu i ostalih filijala, u pomoći u radu.

„Bina bi se koristila kako u okviru aktivnosti unutar župe, tako i u pogledu održavanja raznih kulturnih programa. U bliskoj budućnosti predviđeno je formiranje dramske sekcije pri HKD Šid, a služila bi i za književne večeri i slično“, kaže predsjednik HKD-a Šid Josip Pavlović. Sve aktivnosti koje imaju za cilj osiguravanje još boljih uvjeta rada HKD-a Šid i dalje će se realizirati u suradnji sa župama Šid i Sot, kao i sa župljanima župa i filijala u šidskoj općini, koji su se i do sada rado odazivali svim volonterskim akcijama.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

 

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima