Predstavljanje dijalektalne poezije na Filozofskom fakultetu u Osijeku

Objavljeno: 13.09.2022. Pregleda: 40

U okviru manifestacije Osijeku s potpisom, Hrvati iz Vojvodine, 16. rujna 2022. godine na Filozofskom fakultetu bit će predstavljen blok u časopisu Književna revija „Suvremeno dijalektalno pjesništvo na novoštokavskoj ikavici među Hrvatima u Bačkoj“. Program počinje u 12 sati, a u predstavljanju sudjeluju Ivan Trojan, Tatjana Ileš, Tomislav Žigmanov, Željko Šeremešić.

Pogled preko granice naslov je poglavlja u Književnoj reviji u kojem je panoramski prikaz suvremenog dijalektalnog pjesništva na novoštokavskoj i staroštokavskoj ikavici među Hrvatima u Bačkoj. Prinos je ovo prirediteljice Katarine Čeliković i uvodni tekst Tomislava Žigmanova. Aktualnost ovog prinosa dolazi u trenucima kada Hrvati u Bačkoj moraju isponova dokazivati cjelovitost svoga jezika, njegovu baštinu ali i trajanje u suvremenosti, a time onda i opstojnost svoga nacionalnog identiteta na prostoru u kojemu su ukorijenjeni stoljećima.

Osijeku s potpisom, Hrvati iz Vojvodine naziv je programa koji se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije odvija u Osijeku 16. rujna 2022. godine, u suorganizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU Hrvatska riječ.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - akademija
  • Stazama predaka do Beograda
  • Korizmeni program u Tavankutu – uskrsna izložba
  • Uskrsna izložba u Subotici
  • Uskrsna izložba u Srijemskoj Mitrovici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima