Tavankućani u Zaprešiću

Objavljeno: 12.12.2016. Pregleda: 0

tavankucani u zapresicuDelegacija HKPD-a Matija Gubec iz Tavankuta, koju je predvodio predsjednik Ladislav Suknović, službeno su 2. prosinca posjetili grad Zaprešić u Hrvatskoj, gdje ih je primio gradonačelnik Željko Turk sa suradnicima. U večernjim satima je u Kupljenovu priređen Božićni koncert na kojem su se predstavili KUD Kupljenovo i KUD Pojatno. Vlasnica Turk tekstila iz Kupljenova i predsjednica KUD-a Pojatno Nada Turk tom je prigodom tavankutskoj udruzi donirala pedeset kompleta posteljine, a kao potporu razvoju seoskog turizma u Tavankutu. Glavni organizator ovog susreta bio je prof. Ivica Ivanković iz KUD-a Kupljenovo.

„Hrvatska bi trebala više podupirati hrvatske manjine u susjednim zemljama. Mi, kao pojedinci ili KUD, to činimo na jedini način na koji možemo, a to je preko kulturne suradnje. Svakako priželjkujemo da Zaprešić i Tavankut postanu ‘gradovi ili općine prijatelji’ u budućnosti. A u sklopu projekta Pasionske baštine u 2017. planiramo i gostovanje u Subotici i Tavankutu s koncertima korizmenih pjesama“, kaže Ivanković.

„Hrvati iz Srbije su gosti dva naša kulturno-umjetnička društva“, kaže gradonačelnik Zaprešića ŽeljkoTurk. „Isto tako reći ću da smo mi kao grad prijatelji s našim Hrvatima iz Kiseljaka u Bosni i Hercegovini. Vjerujem da ćemo moći uzvratiti posjet dragim Tavankućanima.“

 

                                                                                                                                                                              Izvor: Hrvatska riječ (I. D.)

Obaveštenje o kolačićima