„Velika tvornica riječi“ ponovno radi

Objavljeno: 09.10.2016. Pregleda: 42

velika tvornica rijeciSubotica je od 25. do 30. rujna bila domaćin brojnim kazališnim trupama iz cijeloga svijeta koje su nastupile na XXIII. Međunarodnom festivalu kazališta za djecu. No, osim glavnog natjecateljskog programa bilo je tu i mnoštvo pratećih sadržaja koji su privukli pažnju. Jedan među njima bio je i nastup glumaca dječje dramske skupine Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo iz Subotice.

Sigurna sam da ih se sjećate. A sada sam sigurna da će ih se sjećati i ona djeca koja su 28. rujna bila na gradskom trgu u centru Subotice gdje je na bini odigrana predstava Velikoj tvornici riječi. Iako su bili na ljetnoj stanki, iako je scena bila veća i drugačija te nije bilo komornog nastupa, iako je ozvučenje bilo slabo za Trg, ništa ih nije omelo da ostvare zapažen nastup u kojem su jednako uživali i glumci i publika. Riječi, pjesma i ples smjenjivali su se na sceni, a broj gledatelja se samo povećavao. I tako su naši mali glumci osvojili još jedan vrh, a uskoro ih očekuje još nekoliko nastupa u Lemešu, Plavni i Subotici kao i rad na novoj predstavi.

Predstavu Velika tvornica riječi po tekstu istoimene slikovnice Agnés de Lestrade dramatizirala je Nevena Mlinko dodajući pjesme znamenitih hrvatskih književnika Zvonimira Baloga, Zlate Kolarić-Kišur i Stanislava Femenića koje je na melodije suvremenih hitova uglazbio Darko Temunović. Zemlju velike tvornice riječi dočarali su scenski Kristijan Milanković te kostimografski Tanja Dulić.

 

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Obaveštenje o kolačićima