Dani hrvatskoga jezika u Tavankutu

Objavljeno: 05.04.2013. Pregleda: 40

Dani hrv jez Tavankut2013-1Svake godine od 11. do 17. ožujka održava se kulturna manifestacija Dani hrvatskoga jezika. Godine 2013., u Osnovnoj školi „Matija Gubec“ u Tavankutu, obilježena je na nekoliko načina. Osim na satima hrvatskoga jezika, učenici su kroz dodatne aktivnosti pisali sastave, učili o povijesti hrvatskoga jezika, a održana je i radionica na kojoj su učenici viših razreda izrađivali slova od glagoljice za uređenje školskog panoa.

Budući da se ove godine obilježava i 100. rođendan Šegrta Hlapića, junaka priče Ivane Brlić-Mažuranić, učenike od I. do VI. razreda posjetila je Bernadica Ivanković, knjižničarka Gradske knjižnice iz Subotice. Tom je prigodom postavljena mala školska izložba starih izdanja knjiga Šegrta Hlapića, tekstova o Hlapiću i pokoji učenički crtež.

Dani hrv jez Tavankut2013-3No, osim izložbe, učenice i učenici su s knjižničarkom Bernadicom imali i vrlo zanimljiv sat na kojemu su rješavali kviz o Hlapiću, igrali igricu o likovima iz priče, pogledali nekoliko isječaka iz predstave o Šegrtu Hlapiću, opere i dječjih pjesama posvećenih ovome književnom liku, a u jednom su trenutku najmlađi učenici i zaplesali. Dakle, tjedan posvećen hrvatskome jeziku u tavankutskoj školi bio je vrlo edukativan, ali i veseo.

Tekst i fotografija: V. Č.

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima