Hrckov maskenbal 2018.

Objavljeno: 07.03.2018. Pregleda: 50

Hrckov maskenbalHrckov maskenbal, petnaesti po redu, održan je 5. veljače u dvorani Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo u Subotici, a Hrcko je okupio oko 300 djece iz raznih mjesta Vojvodine. Prije svega želim čestitati djeci i roditeljima na kreativnosti i divnim maskama. Svake godine se iznova divim vašoj mašti. Bili ste sjajni! Neke čak nismo uspjeli niti prepoznati, uostalom to su i čari maskenbala.

Kraljevići, princeze, detektivi, kokoši, pingvini, paunovi, hokejaši, vitezovi, klaunovi, vještice, duhovi, mačke, tigrovi, psi, mornari, gusari... svi oni došli su nam iz vrtića Petar Pan iz Tavankuta, Bambi iz Male Bosne, djeca iz vrtića Marija Petković - Sunčica i vrtića Marije Petković – Biser. Sudjelovala su i djeca iz osnovnih škola Ivan Milutinović, Matko Vuković i Sveti Sava iz Subotice, zatim osnovnih škola Pionir iz Žednika, Vladimir Nazor iz Đurđina, Ivan Milutinović iz Male Bosne, Matija Gubec iz Tavankuta. Na maskenbalu su bila i djeca iz osnovnih škola 22 oktobar iz Monoštora, Ivan Goran Kovačić iz Sonte, Aleksa Šantić iz Vajske, Ivo Lola Ribar iz Plavne, Moša Pijade iz Berega, Bratstvo-jedinstvo iz Lemeša, Bratstvo-jedinstvo iz Bezdana, zatim djeca iz Srijemske Mitrovice i Rume, kao i djeca koju su svojevoljno doveli roditelji.
Kao i prijašnjih godina, himnu maskenbala Fašnički ples predvodila su djeca iz vrtića Marija Petković Sunčica, a ovoga puta s plesnom točkom su se predstavile učenice OŠ Ivo Lola Ribar iz Plavne. U ulozi voditeljica našle su se Ana i Kristina, a Hrcko je i ovoga puta angažirao svoje vjerne animatorice. Revija maski pokazala je prava remek djela koja su djeca s ponosom nosila, a organizator, Hrvatska riječ je svako dijete nagradila darom.
Još istoga dana poskidali smo svoje maske i vratili se svojim svakidašnjim obvezama. Htjeli-ne htjeli, učiti se mora! Vidimo se sljedeće godine!

Fotogaleriju s Hrckovog maskenbala možete pogledati na Facebook stranici NIU Hrvatska riječ.

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Obaveštenje o kolačićima