Jesenska skupna izložba radova članova Likovnog odjela HKC-a „Bunjevačko kolo“

Objavljeno: 11.12.2013. Pregleda: 40

Izlozba HKC 2013U sklopu godišnjeg programa rada Likovni odjel HKC-a „Bunjevačko kolo“ iz Subotice organizirao je jesensku izložbu radova svojih članova, koja je otvorena 18. studenoga 2013. godine, u galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici. Izložba predstavlja presjek rada članova odjela u proteklih godinu dana, kao i njihova usavršavanja kroz sudjelovanje na jednodnevnim, ali i onim ozbiljnijim likovnim kolonijama.

Na izložbi je sudjelovalo 23 amaterskih slikara s 40 radova. Dominiralo je realistično slikarstvo te zavičajni motivi i pejzaži kao inspiracija, dok je manji dio ostvarenja stremilo prema apstraktnijem izričaju. Radovi su nastali u različitim slikarskim tehnikama – od ulja i akrila na platnu do pastela.

Izložbu je otvorio generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Dragan Đurić naglasivši kako ova izložba predstavlja značajni događaj ne samo za Hrvatski kulturni centar, nego i za likovnu scenu grada. „Svakom umjetniku je važan trenutak stvaranja, ali ono ne bi imalo smisla ukoliko se ono ne bi moglo prezentirati. Stoga vam čestitam na trudu, na onome što se postigli na likovnim kolonijama, ali i u osamama vlastitih domova, gdje ste mogli dublje i pomnije sređivati svoje dojmove o onome što stvarate. Ono što ja mogu ocijeniti, iako ne pripadam kategoriji likovnih kritičara, jest da ovo na mene djeluje vrlo ugodno te, iako je jesen i zahladilo je, i osvježavajuće“, kazao je Dragan Đurić.

Prigodom otvorenja nastupili su i tamburaši HKC-a „Bunjevačko kolo“.

Tekst i fotografija: D. B. P.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima