Jesenski susreti likovnih umjetnika

Objavljeno: 24.10.2013. Pregleda: 41

vajska-crkvasv.jurjaMjesni odbor DSHV-a i HKPU „Zora“ iz Vajske organizirali su 5. listopada 2013. godine likovnu koloniju na kojoj su sudjelovali članovi HLU „Cro Art“ iz Subotice, ali i iz Segedina te Beča. Kolonija je održana na obali Dunava, te su se slikari, posve logično, opredijelili za motive inspirativnog prirodnog okoliša.

Po završetku rada u prostorijama lovačke udruge „Fazan“ priređena je izložba slika nastalih na koloniji. Tom prigodom nastupio je i pučki pjesnik Josip Dumendžić-Meštar.

Zahvaljujući ovoj koloniji, koja je ove godine održana četvrti put, likovni fond „Zore“ sada ima oko 30 slika koje će biti izložene prigodom kulturnog programa udruge najavljenog za kraj godine.

„Cro Art“ na koloniji u Belom Manastiru

Četvero slikara HLU „Cro Art“ iz Subotice sudjelovalo je na likovnoj koloniji „Umjetnost i sport – ruku pod ruku“ koja je 12. listopada 2013. godine održana u Belom Manastiru, u povodu Dana grada. Kolonija je održana u lovačkom domu „Vidra“ u mjestu Luč nedaleko od Belog Manastira. Na koloniji je sudjelovalo ukupno 12 slikara, a uz Subotičane, stvarali su i umjetnici iz Belog Manastira, Belišća i Donjeg Miholjca.

Jesenski kolorit šumovitog ambijenta i priobalja rijeke Karašice bili su inspirativni za sudionike kolonije. Nastala djela uručena su pobjednicima međunarodnog turnira u streljaštvu „Sv. Martin“ koji je održan u sklopu proslave Dana grada.

Likovnu koloniju „Umjetnost i sport – ruku pod ruku“ organizirali su Streljačka udruga „Mars“ i Likovna udruga „Baranja Art“ iz Belog Manastira.

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima