Članovi delegacije HKUD-a „Lado“ (Geelong, Australija) posjetili Suboticu

Objavljeno: 05.07.2011. Pregleda: 46

U sklopu višetjednog boravka u Hrvatskoj, delegacija Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Lado" iz Geelonga (Australija) posjetila je 4. srpnja Suboticu, te obišla najvažnije institucije hrvatske manjinske zajednice i upoznala način njihovog života i rada u Republici Srbiji.

Goste je na hrvatsko-srbijanskoj granici dočekao ravnatelj Subotičkog tamburaškog orkestra Stipan Jaramazović, jedan od organizatora ovog posjeta, a uvodnu riječ na dočeku u Subotici i kraći prikaz aktualnog života hrvatskog nacionalnog bića na teritoriju Vojvodine i Srbije, na platou ispred franjevačke crkve uputio im je Tomislav Žigmanov, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Gosti iz Australije potom su u kraćoj šetnji obišli grad i zaputili se na ručak koji je bio organiziran u svetištu Bunarić.

Nakon objeda uslijedio je obilazak crkve u Aleksandrovu i prikaz slika otajstava krunice izrađenih u tehnici slami, uz prigodnu pozdravnu riječ domaćina msgr. Andrije Kopilovića. Tijekom bogato organiziranog programa ovog jednodnevnog posjeta Hrvatima na sjeveru Bačke, predsjednik DSHV-a Petar Kuntić upriličio je u prostorijama stranke prijam za sve članove australske delegacije i prigodnim ih riječima upoznao s radom i značajem jedine parlamentarne stranke Hrvata na prostorima Vojvodine i Srbije. Gostima su se prigodnim riječima obratili još i predsjednik subotičke podružnice DSHV-a Martin Bačić, predsjednik Mladeži DSHV-a Siniša Skenderović i predsjednica NVO „Hrvatski majur" Tamara Dulić.

lado iz australije u suboticiU nastavku je uslijedio posjet prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, posjet subotičkoj katedrali, te nastup na koncertu Subotičkog tamburaškog orkestra u Velikoj vijećnici Gradske kuće. Jednodnevni posjet članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Lado" iz Geelonga zaključili su večerom u Vinskom dvoru na Hajdukovu, nakon čega su se zaputili prema Hrvatskoj, gdje su boravili još tjedan dana do povratka u Australiju.

Priredila Katarina Čeliković

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima