Neven Ušumović u američkoj antologiji

Objavljeno: 03.03.2010. Pregleda: 48

Kako je objavio Glas istre u srijedu 24. veljače, u izdanju američkog Dalkey Archive Pressa nedavno je objavljena antologija The Best European Fiction urednika Aleksandra Hemona. Prema ideji izdavača, to je tek prva u nizu godišnjih antologija koji će poslužiti kao američki prozor u svijet i prilika da se vidi što se događa na europskim književnim scenama.

Hrvatsku u ovoj antologiju predstavlja Neven Ušumović, pisac i prevoditelj koji je podrijetlom iz Subotice. Antologija je do sada predstavljena u vodećim magazinima kao što su The Guardian, The New York Times, Time, BBC World New Service...

Ušumović je prošle godine objavio zbirku priča „Makovo zrno", a posljednja priča iz te knjige, naslovljena „Veres", uvrštena je u spomenutu antologiju. Međunarodnu recepciju Ušumovićeve proze potvrđuje i činjenica da je njegova njemačka književna agentica Dagmar Schruf organizirala čitanje njemačkog prijevoda priče „Makovo zrno" na Sajmu knjiga u Leipzigu. Osim toga, Ušumoviću je krajem godine objavljena priča i u talijanskom časopisu „Terzo Millennio".

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Noć muzeja u Tavankutu
  • Noć muzeja u HKC Bunjevačko kolo
  • Noć muzeja u Zavodu - izložba posvećena Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • Izložba slika s umjetničke kolonije Stipan Šabić 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima