Održana konstitutivna sjednica Predsjedništva Matice hrvatske Subotica

Objavljeno: 12.02.2012. Pregleda: 3

Konstitutivna sjednica novog Predsjedništva Matice hrvatske u Subotici održana je 31. siječnja 2012. godine. Za članove ovog tijela MHS-a na prošlogodišnjoj skupštini udruge izabrani su: Stipan Stantić, Lazar Merković, Milovan Miković, Olga Šram, Zvonko Sarić, Biljana Horvat i Doma Čović.

Na sjednici Predsjedništva najavljen je i plan rada MHS-a za ovu godinu, o kojem je govorio predsjednik udruge Stipan Stantić. Među ostalim, MH Subotica u sunakladništvu s NIU „Hrvatska riječ" planira objaviti 12 brojeva časopisa „Klasje naših ravni", kao i nekoliko knjiga - Antologiju romana vojvođanskih Hrvata, knjigu o likovnim umjetnicima koji su zastupljeni u časopisu „Klasje naših ravni", te bibliografiju ovog časopisa.

„Tijekom godine planiramo organizirati više kulturnih događaja iz djelatnosti Matice hrvatske, ponajviše predstavljanja knjiga. Također, sudjelovat ćemo na ovogodišnjem Festivalu ogranaka Matice hrvatske koji se održava u Tuzli", najavio je Stipan Stantić.

Na sjednici je predočen i financijski plan MHS za ovu godinu. Naznačeno je i kako će udruga sredstva za svoje projekte pokušati osigurati na natječajima u Republici Srbiji, te na natječajima koje u području kulture raspisuje Hrvatsko nacionalno vijeće. Ukoliko bude dovoljno sredstava planira se organizacija manifestacije „Dani Matice hrvatske u Subotici", najavljeno je na sjednici Predsjedništva MHS-a.

Tekst: Davor Bašić Palković

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • 26. Izložba božićnjaka i predstavljanje monografije
  • Koncert klape Barun
  • Koncert velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec u Rumi
  • Božićni koncert u Monoštoru
  • Memento 2 - Godišnji koncert izvođačkog ansambla Bunjevačkog kola
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima