Održano četvrto „Književno prelo“ Hrvatske čitaonice

Objavljeno: 03.03.2010. Pregleda: 49

U vrijeme brojnih prela, zabavnih okupljanja, izdvojilo se i jedno nesvakidašnje, a već četvrto po redu „Književno prelo", održano u petak, 12. veljače, u HKC „Bunjevačko kolo", u organizaciji „Hrvatske čitaonice". Na ovom se prelu, kao i prijašnjih godina, okupio velik broj posjetitelja.

U okviru ovogodišnjeg programa predstavljene su dvije knjige: „Cviće i kamen" Balinta Vujkova i „Zimske mirakule" Nedeljke Šarčević.

Bajku „Cviće i kamen", prvu autorsku knjigu Balinta Vujkova, predstavio je novinar i lektor ovoga izdanja Zlatko Romić.

knjizevno prelo recitatori 02Deset najmlađih recitatora Hrvatske čitaonice predstavilo je u stihovima knjigu „Zimske mirakule", a potom je u ime nakladnika Hrvatske čitaonice Katarina Čeliković predstavila i autorice. Spona obiju knjiga je ilustratorica Cilika Dulić, jedna od prepoznatljivih umjetnica na tlu bivše Jugoslavije.

Nedeljka Šarčević je svojim stihovima podsjetila na djetinjstvo kakvo je nekada bilo te zahvalila za mogućnost da ove uspomene u obliku knjige uđu u domove i djece i odraslih, jer će se jedni upoznati, a drugi podsjetiti običaja i dječjih igara.

knjizevno prelo predstava 04Drugi dio programa izveli su glumci Male scene Hrvatske čitaonice izvođenjem predstave „Novi doktor" uz budno oko autora i redatelja Marjana Kiša. Oni su i ove godine dobro zabavili publiku, koja je samo potvrdila želju za predstavama na hrvatskom jeziku.

U programu je sudjelovao i mladi tamburaški sastav „Klasovi" koji je dao svoj glazbeni doprinos večeri čija je tema ipak bila knjiga i riječ.

knjizevno prelo publika 05

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima