Veliki uspjeh recitatora na hrvatskom jeziku

Objavljeno: 03.03.2010. Pregleda: 53

Na općinskom natjecanju recitatora, održanom u petak, 19. veljače 2010. godine u Gradskoj biblioteci u Subotici, sedam se recitatora na hrvatskom jeziku plasiralo na zonsko natjecanje.

Među osamdeset recitatora , u tri dobne skupine, nastupili su i najbolji recitatori na hrvatskom jeziku u do sada najvećem broju otkad se nastava odvija na hrvatskom jeziku.

02 opcinska smotra recitatora ziriTročlano povjerenstvo činili su subotički glumci Sanja Moravčić, Hermina Erdelyi i Branislav Trifković. Oni su izabrali najbolje recitatore koji su nagrađeni diplomom, a već 6. ožujka očekuje ih natjecanje na zonskoj razini koje će se također održati u Subotici.

Najbolji recitatori na hrvatskom jeziku u mlađoj skupini su Davorin Horvacki (Hrvatska čitaonica, Subotica) i Marijana Skenderović (OŠ „Matko Vuković", Subotica), u srednjoj skupini su najbolji bili Josip Jaramazović, Filip Nimčević i Karla Rudić, predstavnici Hrvatske čitaonice te Marko Stantić iz OŠ „Matija Gubec" iz Tavankuta, a u srednjoškolskoj skupini za daljnje natjecanje plasirala se gimnazijalka Ivana Rudić, predstavnica Hrvatske čitaonice.

Recitatore je pripremila Katarina Čeliković, osim Marka Stantića s kim je radila nastavnica Grozdana Vucelić.

Za nastavu na hrvatskom jeziku, ovaj oblik izvannastavnih aktivnosti je od iznimne važnosti jer se rad na očuvanju jezika smatra prioritetnom zadaćom. Stoga ovaj uspjeh recitatora hrabri i djecu i nastavnike i roditelje.

 

03 opcinska smotra recitatora pobjednici mladji

04 opcinska smotra recitatora pobjednici srednji

05 opcinska smotra recitatora pobjednici stariji

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima