U Tavankutu održan drugi «Gupčev bal»

Objavljeno: 11.02.2010. Pregleda: 42

Drugo prelo u organizaciji Hrvatskog kulturno prosvjetnog društva «Matija Gubec» pod nazivom «Gupčev bal», održano je u subotu, 6. veljače, u prostorijama Osnovne škole u Tavankutu. Domaćin bala, predsjednik HKPD «Matija Gubec», Ladislav Suknović istaknuo je tom prigodom kako su duga tradicija ovog Društva i svako sjećanje na drage osobe koje su gradile ime Tavankuta i na sve kulturne aktivnosti, vrjednote i uspjehe koje su podarene našoj zajednici dužni divljenja.

Tako je i potekla ideja za jednim svečarskim zajedničkim okupljanjem, gdje bi svima mogli zahvaliti za dosadašnju potporu i doprinos koji svi ulažemo u očuvanje naše najveće vrednote, koja karakterizira svakoga pojedinačno i nas kao zajednicu, zaključio je Suknović.

Na ovogodišnjem balu bilo je nazočno oko 250 mještana, uzvanika i gostiju iz drugih mjesta. Tijekom večeri, pjevalo se i plesalo uz dva tamburaška sastava, domaći Tamburaški sastav HKPD «Matija Gubec» i gostujući Tamburaški sastav «Grofovi» iz Velike pokraj Požege.

Oko ponoći upriličena je bogata tombola nakon koje su podijeljena specijalna priznanja za najljepše tjeme, najširi i najuži struk, najljepše brkove, titulu najbolji budući tavankutski zet, nagradu za najbolji styling i mnoge druge.

Također je svima na poklon darovan godišnjak Društva pod nazivom «Gupčeva lipa» u kojem su zabilježene sve aktivnosti Društva u protekloj 2009. godini.

Balu su nazočili predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Branko Horvat, konzul savjetnik Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici Anto Franjić, predsjednik DSHV-a Petar Kuntić, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov, članica IO HNV zadužena za obrazovanje i ravnateljica Osnovne škole «Matija Gubec» Stanislava Stantić Prćić, predstavnica Hrvatske matice iseljenika Marija Hećimović, mjesni župnik Franjo Ivanković, predsjednik KUD-a «Ivan Goran Kovačić» iz Velike Stanko Raguž i drugi.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima