Počele manifestacije Dužijance 2012.

Objavljeno: 18.05.2012. Pregleda: 48

blagoslov mladoga zita2012-2mU Službenom listu Grada Subotice od 19. travnja objavljeno je gradonačelnikovo rješenje kojim su imenovani članovi Organizacijskog odbora „Dužijanca 2012.". Za predsjednika imenovan je Marinko Piuković, a članovi su: Vlatko Vojnić Purčar, Ljiljana Dulić, dr. Andrija Kopilović, mr. Andrija Anišić, msgr. Stjepan Beretić, Ivan Stipić, Pero Horvacki, Josipa Vojnić Tunić, Ljiljana Dulić Mészáros, Grgo Kujundžić, Zvonimir Perušić, Lazar Baraković, Martin Gabrić, Marija Kujundžić, Pavle Kujundžić, Ivan Piuković, Miroslav Kiš, Joso Mačković, Ružica Šimić, Grgo Piuković, Kata Kuntić, Tamara Babić, Mijo Mandić, Alojzije Stantić, Josip Anišić, Mirko Ostrogonac, Ivan Stipić-Braco, Ivica Dulić i Pere Matković.

Sljedećeg dana, 20. travnja, održana je i prva sjednica Organizacijskog odbora na kojoj je usvojen plan i program, te izabrani članovi pododbora koji će biti zaduženi za pojedine programa u sklopu manifestacije.

„Dužijanca će i 101. godine svog postojanja biti održana, naravno ne u tako velikom obujmu, ali nastojali smo u programu zadržati sve tradicijske manifestacije vodeći se time da zadržimo kontinuitet. Za razliku od prošlogodišnje, u programu neće biti velikih koncerata i masovnih projekata. Završna povorka je planirana za 12. kolovoza. Taj vikend održat će se i tradicionalna Tamburaška večer u petak, a u subotu Risarska večer", kaže Marinko Piuković.

blagoslov mladoga zita2012-3mU gradskom proračunu za ovogodišnju Dužijancu planirano je oko milijun dinara, a iz republičkog proračuna je predviđeno 100.000. Piuković dodaje kako zasad nije sačinjen financijski okvir koliko će stajati ovogodišnje manifestacije, ali planirani proračunski iznosi neće biti dovoljni te će na Organizacijskom odboru biti da osigura potporu sponzora.

Prvi događaj u okviru Dužijance - Blagoslov mladoga zelenog žita, održan je kao i svake godine na blagdan sv. Marka evanđelista, 25. travnja na Verušiću, na salašu Martina Gabrića, koji je ovogodišnji domaćin natjecanja risara.

Tekst: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima