Proslava Marindana u HKD-u Šid

Objavljeno: 06.02.2017. Pregleda: 35

marindan u siduHrvatsko kulturno društvo Šid svoju prvu aktivnost u ovoj godini započelo je proslavom Marindana. U četvrtak, 2. veljače, u prostorijama hrvatske udruge u Šidu okupili su se njeni članovi kako bi uz druženje i pjesmu obilježili ovaj dan u čast svih onih koji su toga dana slavili imendan.

 

Predsjednik HKD-a Šid Josip Pavlović tom prilikom pozdravio je članove Društva: „Upućujem iskrene čestitke svim Marijama i svima onima koji danas slave imendan. Zahvalio bih se svim članovima koji su tijekom protekle godine dali sve od sebe da sve sekcije u Društvu budu podjednako uspješne. Prvu aktivnost u ovoj godini započinjemo proslavom Marindana, a potom krećemo u nove radne pobjede. Nadam se da ćemo i ubuduće postizati dobre uspjehe, zajedničkim radom i naporima, usprkos teškoćama koje nam se nađu na putu. Važno je da istrajemo na očuvanju kulture, vjere i tradicije i njegovanju našeg identiteta“.

Svima njima i onim članovima Društva, koji su tijekom prethodnog razdoblja dali svoj doprinos u radu Društva od Predsjedništva uručeni su prigodni darovi. Večer je protekla u ugodnom druženju članova udruge iz Šida, Sota, Ljube, Vašice i Batrovaca uz pratnju tamburaškog orkestra, pjesmu i ples. Želja članova ovog društva je, kako su rekli, da i u ovoj godini budu uspješni kao što su bili i u protekloj godini, a već u narednom razdoblju u planu su im mnoge novine koje će, prema riječima čelništva, pridonijeti većoj kvaliteti rada pojedinih odjela.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Obaveštenje o kolačićima