U Subotici održana Zonska smotra recitatora

Objavljeno: 21.03.2013. Pregleda: 38

Zonska smotra recitatora2013-1U Subotici je 7. ožujka 2013. godine održana Zonska smotra recitatora. U čitaonici Gradske knjižnice nastupilo je 90 najboljih recitatora iz općina Apatin, Sombor, Bačka Topola, Kanjiža, Ada, Senta, Bečej, Mali Iđoš i Subotica. Bio je to festival lijepog kazivanja stihova i svi koji vole poeziju mogli su uživati „punim plućima“.

Na zonskoj smotri recitatora sudjelovalo je dvadeset šestero djece iz Subotice od kojih je sedmero recitiralo na hrvatskom jeziku. Od njih sedmero čak šest je osvojilo pravo sudjelovanja na višoj razini, na Pokrajinskoj smotri recitatora, koja će biti održana od 19. do 21. travnja u Sečnju.

Zonska smotra recitatora2013-2Recitatori su bili podijeljeni u tri starosne skupine: mlađa (učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole), srednja skupina (učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole) i starija (srednjoškolci). Žiri je bio tročlani, ove godine u sljedećem sastavu Miodrag Petrović, glumac iz Novog Sada koji je i predsjedavao povjerenstvom, te profesorice Katalin Fazekaš iz Novog Sada i Katarina Čeliković iz Subotice.

Zonska smotra recitatora2013-3Nakon višesatnog kazivanja poezije žiri je odlučio na Pokrajinsku smotru recitatora uputiti čak 39 recitatora, što je nešto više od uobičajene kvote, a svoju su odluku prokomentirali time kako oni vrednuju kvalitetu, pa su zbog nje odlučili povećati broj nagrađene djece.

Pobjednici Zonske smotre recitatora koji su kazivali poeziju na hrvatskom jeziku su: Claudia Karan (Hrvatska čitaonica), Donna Karan (OŠ „Matko Vuković“) i Matea Rudinski (OŠ „Sveti Sava“) u prvoj kategoriji, Davorin Horvacki (Hrvatska čitaonica) i Petar Huska (Institut „Ivan Antunović“) u drugoj te Karla Rudić (Gimnazija „Svetozar Marković“) u trećoj skupini.

Priređeno prema tekstu Bernadice Ivanković
Fotografije: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima