U Zagrebu održana predstava u izvođenju Dramske sekcije Hrvatske mladeži Bačke i Srijema

Objavljeno: 13.11.2012. Pregleda: 47

Ivica-Marica u ZGNakon što je početkom svibnja 2012. godine u Velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu održana svečana premijera dramske predstave „Ivica i Marica" Hrvatske mladeži Bačke i Srijema, prošle je nedjelje, 28. listopada 2012. godine, ova predstava po prvi put izvedena za široku javnost, koja nema izravne veze s našim hrvatskim iseljeništvom i hrvatskim autohtonim manjinama. Predstava je izvedena u Društvenom domu novozagrebačkog naselja Zapruđe, a prema ideji dr. Luke Štilinovića osmislili su je i izveli članovi dramske sekcije Hrvatske mladeži Bačke i Srijema: Sonja Periškić, Andreja Balaž, Sanela Stantić, Josip Čović, Marijana Tikvicki, Maja Stantić, Luka Tadijan i Mirela Stantić, dok je predstavu režirala redateljica Frana Marija Vranković.

Ne treba niti spominjati kako su članovi dramske sekcije Hrvatske mladeži Bačke i Srijema čisti amateri, te da je oduševljena publika ovacijama ispratila ovu mladu glumačku družinu i natjerala ih nekoliko puta na povratak na pozornicu. U predstavi su nastupili i članovi tamburaškog sastava „Traženi", podrijetlom iz Vojvodine, u sastavu: Tomislav Brear, Hrvoje Kolarić, Josip Tikvicki, Dino Marinić i Toni Herceg.

Nakon predstave Hrvatsku mladež Bačke i Srijema publici je predstavila njena predsjednica Maja Buza, te u ime Mladeži zahvalila Zajednici protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata, Društvu vojvođanskih i podunavskih Hrvata i Udruzi za potporu bačkim Hrvatima koji su im pružili svu potrebnu pomoć i uvjete za normalan rad.

Tekst i fotografija: Zlatko Žužić

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima