Uspješni hrvatski recitatori na općinskom i zonskom natjecanju

Objavljeno: 10.03.2011. Pregleda: 53

U organizaciji Kulturno-prosvjetne zajednice i Gradske biblioteke u Subotici, 23. veljače održana je općinska smotra recitatora na kojoj su, među 80-ak recitatora, nastupili i učenici koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku. Među najboljima u općini našlo se šestero recitatora na hrvatskom jeziku te su se plasirali na zonsko natjecanje. Mirjana Milodanović i Milica Vuković iz kategorije nižih razreda osnovnih škola, Davorin Horvacki, Josip Jaramazović i Marija Vereb iz viših i Ivan Kovač iz kategorije srednjoškolaca, predstavnici su hrvatskih odjela koji su se našli među najboljim recitatorima na općinskoj smotri.

zonska smotra recitatora 2011-davorin horvackiZonska smotra recitatora pod nazivom „Pjesniče naroda mog" održana je u ponedjeljak, 7. ožujka 2011. godine u Gradskoj biblioteci u organizaciji Gradske biblioteke Subotica i Zavoda za kulturu Vojvodine. U vrlo kvalitetnoj konkurenciji, osim spomenutih šest recitatora iz Subotičke općine, nastupila je i Maja Andrašić iz Sonte.

zonska smotra recitatora 2011- ivan kovacMeđu najboljima su se našla tri subotička recitatora: Milica Vuković iz OŠ „Matija Gubec" Tavankut te recitatori Hrvatske čitaonice: Davorin Horvacki i Ivan Kovač.

Oni su nagrađeni diplomom i ponovno će se natjecati u kazivanju poezije na pokrajinskoj smotri u Sečnju, od 15. do 17. travnja 2011.

Priredila: Katarina Čeliković

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima