Vojnić na stručnom skupu ravnatelja OŠ Hrvatske

Objavljeno: 03.04.2017. Pregleda: 35

vojnic na strucnom skupuSavjetnica predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća zadužena za razvojne programe hrvatske zajednice, te dopredsjednica Odbora za obrazovanje HNV-a Jasna Vojnić sudjelovala je početkom ožujka u Opatiji na stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola Hrvatske. Vojnić je predstavila ravnateljima škola, ali i ravnateljici Agencije za obrazovanje Jadranki Žarković Pečenković te ministru znanosti i obrazovanja dr. sc. Pavlu Barišiću položaj Hrvata u Srbiji, situaciju u obrazovanju te im je predočila aktualne probleme.

Kako kaže Vojnić, na kraju prezentacije je rekla da Hrvati u Srbiji ne mogu bez pomoći matične domovine, da su dugo bili sami i da im treba pomoć od Hrvatske te da je nakon toga uslijedio ogroman pljesak i mnogi su bili zainteresirani pružiti pomoć.

„Ostvarila sam brojne kontakte na ovome skupu i mnogi mi se javljaju zainteresirani da pomognu“, kaže Vojnić.

Prošle godine Vojnić je sudjelovala na skupu ravnatelja srednjih škola zahvaljujući kojemu su ove godine osigurane dvije ekskurzije u Hrvatsku: za učenike Politehničke škole u Dubrovnik i maturalna ekskurzija u Zagreb, Plitvička jezera i Split, kao i knjige za Politehničku školu.

Izvor: Hrvatska riječ (J. D. B.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima