Žedničko veče folklora 2016.

Objavljeno: 02.12.2016. Pregleda: 37

zednicko vece 2Žedničko veče folklora, susret mladih folkloraca, održano je po sedmi puta, okupivši šest udruga s oko 170 izvođača koji su se 20. studenoga smjenjivali na pozornici žedničkoga Doma kulture. Manifestaciju je organizirao folklorni ogranak Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo iz Subotice. Osim domaćina, nastupili su i Folklorno društvo Zavičajne fondacije Stevan Sremac iz Sente, Hrvatsko-kulturno prosvjetno društvo Đurđin iz Đurđina, Kulturno-umjetničko društvo Aleksandrovo iz Subotice, Hrvatski kulturni centar Bunjevačko kolo iz Subotice i Tamburaški orkestar Hrvatske glazbene udruge Festival bunjevačkih pisama iz Subotice, njihov juniorski sastav.

U bogatom programu s čak 11 točaka, publika je imala prigode vidjeti spletove plesova bunjevačkih i šokačkih Hrvata, kao i koreografijezednicko vece 1 plesova iz Banata, Šumadije, Pirotskog kraja, Slavonije, Međimurja, Makedonije.

Mladi tamburaši HGU Festival bunjevački pisama predstavili su se s pet točaka, a jedna od njih bila je pjesma Al bi znao gazda biti u kojoj je vokalni solist bio Matija Ivković Ivandekić. Dodijeljene su i spomen zahvalnice voditeljima skupina koje su nastupile u programu (Slađana Babin, Andrija Bašić Palković, Jelica Čipak, Ante Čipak, Mira Temunović, Tamara Orčić, Vesna Takač), a prigodne darove dobili su Stipan Bašić – Škaraba (koji je bio prvi koreograf žedničkog folklornog ogranka u razdoblju 1995.-1997.) te Vojislav Temunović iz HGU Festival bunjevački pisama.

 

                                                                                                                                                                                         Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstavljanje knjige poezije MAGMA Nevene Mlinko
  • Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića - praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima