Dužijanca i tavankutski Gubec na sajmu turizma u Beogradu

Objavljeno: 31.03.2022. Pregleda: 6

Dvije hrvatske udruge – UBH Dužijanca i HKPD Matija Gubec – nastupile su na ovogodišnjem (2022.) Sajmu turizma u Beogradu, u sklopu predstavljanja turističke ponude Subotice, a u ime Turističke organizacije toga grada. Obje udruge su već više puta sudjelovale na istoj manifestaciji posredstvom ove organizacije, a ove godine je to bilo u četvrtak, 24. ožujka.

UBH Dužijanca iz Subotice predstavila je svoje manifestacije Takmičenje risara i Dužijancu. „Redovito se odazivamo pozivu TO grada Subotice. Cilj nastupa bio je povećati vidljivost naših manifestacija. Na štandu je bio postavljen risarski ručak – doručak, a služila se risarska slanina i risarska rakija. Možemo reći da je naš nastup dobro medijski popraćen“, kaže direktor UBH-a Dužijanca Marinko Piuković.

Tavankutski HKPD Matija Gubec predstavio je kulturne i druge proizvode prepoznatljive za tamošnje Hrvate, ali i kraj iz kojeg dolaze. „Uz suvenire od slame i autentično stvaralaštvo naših slamarki prezentirali smo i rakiju s piska od zardelije, mirgeško vino od kevedinke i lize, tavankutski ciđeni sok od jabuke. Zadovoljni smo posjećenošću štanda“, kaže tajnik udruge Ivica Dulić.

UBH Dužijanca se predstavila i na štandu Pokrajinskog tajništva za privredu i turizam ispred Tajništva za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama. Među ostalim, štand Dužijance posjetili su pokrajinska tajnica za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama Dragana Milošević i njezin zamjenik Goran Kaurić.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Predstavljanje monografije o Hrvatima u Banatu - u Starčevu
  • Predstava Avaške godine u Narodnom kazalištu u Subotici
  • Prelo mladeži u Subotici
  • Šokačka večer u Vajskoj
  • Marinbal u Lemešu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima