Tradicionalni godišnji koncert HKPD „Tomislav“ iz Golubinaca

Objavljeno: 10.01.2014. Pregleda: 0

God koncert Tomislav2013-2Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo „Tomislav“ iz Golubinaca organiziralo je 14. prosinca 2013. godine tradicionalni godišnji koncert koji je održan u punoj kazališnoj dvorani u Staroj Pazovi. Koncert su otvorili najmlađi članovi tamburaškog orkestra „Tomislava“ izvođenjem Vojvođanskog spleta, a oni su pratili i vokalne soliste Dubravku Ćaćić, Željka Dokoza i Mirka Peršića. Folklorni je odjel za ovu prigodu izveo Svatovac i Srijemsku svadbu.

Na koncertu su nastupili gosti – članovi KUD „Lukić“ iz Brodske Varoši iz Republike Hrvatske i „Mladost“ iz Nove Pazove s kojima HKPD „Tomislav“ ima izuzetnu suradnju.

God koncert Tomislav2013-3Publiku su razgalili standardno dobri stariji tamburaši, a ove je godine prvi puta nastupila i pjevačka skupina „Tomislava“ pod upravom apsolventice etnomuzikologije Dubravke Ćaćić.

Iako je ova godina teška i krizna, HKPD „Tomislav“ ju je uspješno priveo kraju, te je ovim koncertom prikazao rad tijekom godine u kojoj je najznačajnije bilo pokretanje škole tambure i pjevačkog zbora.

Koncertu su prisustvovali predstavnici lokalnih vlasti, katoličke i pravoslavne crkve, a vodstvo društva je izrazilo nezadovoljstvo što nikoga nije bilo iz krovne institucije Hrvata u Vojvodini i dužnosnika Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu. Predsjednik HKPD „Tomislav“ Vlatko Ćaćić je na početku koncerta razmijenio prigodne darove s gostima i zahvalio svima koji podržavaju rad udruge.

God koncert Tomislav2013-1

Tekst i fotografije: Ivan Radoš

Šokačka kuhinja

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Mira Temunović – 50 godina s tamburom
  • Godišnji koncert folklornog odjela HKPD Matija Gubec
  • 86. Godišnjica osnutka HKUD Vladimir Nazor iz Sombora
  • Koncert Lucije Vukov i Kristine Stankov
  • Koncert velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec u Rumi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima